Használt olajszűrő vizsgálata

Használt olajszűrő vizsgálata

Egy jó karbantartási program használata mellett is javasoljuk, hogy időben ellenőrizze a használt olajszűrőt, mert komoly motor problémákra lehet következtetni a vizsgálatával. Ez a vizsgálat mindössze néhány percet vesz igénybe, és a motort érő káros folyamatok időbeni feltárásával a későbbiekben időt és pénzt takaríthat meg

A használt olajszűrő ellenőrzésekor az alábbi potenciális motor meghibásodásra utaló jelzéseket fedezhetünk fel:

  • Eldeformálódott szűrőház vagy kinyomódott tömítés – az olaj rendszerben megnövekedett nyomást jelzi, amelyet jellemzően beragadt vagy hibás olajnyomás szabályozó szelep okoz az olajszivattyúban. Ez a probléma nem a szűrőnek tulajdonítható.
kep1
  • Vastag, vagy laza olajsárral borított szűrőanyag túlzott mennyiségű üzemanyag kormot jelez. Ez számos tényező következménye lehet. Egy jó szerelő, aki ismeri a járművet képes azonosítani a probléma kiváltó okát.
2
  • Hullámos szűrőanyag redők, deformált záró fedelek vagy ragadós, fényes olajsár Nedvesség jelenlétét jelzi a rendszerben.
3
  • Zselészerű bevonat a szűrőanyagon Azt jelzi, hogy bizonyos olaj adalékok vizet tartalmazhatnak.
4
  • Fémes és egyéb anyagrészecskék a szűrőanyagon A motor alkatrészeinek kopását jelzi. Laboratóriumi setséggel a törmelék beazonosítható, amely szükséges a cserére szoruló konkrét alkatrészek meghatározása érdekében.
5