10 tulajdonság, amiből megtudhatja, hogy minőségi szűrőt választott

Szűrő és szűrő között ránézésre nincs sok különbség. A differenciát legtöbbször akkor vesszük észre, mikor működés közben a szűrő elkezd dolgozni a gépjárműben. Hol megbízhatóan, hol hibásan, a szennyeződések egy részét átengedve.

Motorolaj, levegő, üzemanyag, hidraulika és hűtőfolyadék szűrők sokaságát találjuk szaküzletekben, hazai és külföldi webshopokon. A nagy kérdés: hogyan találjuk meg az IGAZIT, még azelőtt, hogy beszereltük volna a gépjárműbe?

Ennek a kérdésnek a megválaszolásáról szól ez a cikk. Olvasási idő kb. 2 perc.

A prémium minőségű szűrők 10 ismertetőjele

  1. A patronszűrőket kézbe fogva a menetek felületének simának, sérülésmentesnek kell lennie.
  2. A minőségi patronszűrők háza, zárófedele mindig horpadásmentes.
  3. Fontos, hogy a szűrőanyagon, a tömítésekben szemmel látható sérülések nem lehetnek.
  4. Ha már tömítések – azoknak szorosan kell illeszkedniük a szűrőtesthez… kivéve, ha azok különálló tartozékai a szűrőnek.
  5. A minőségi szűrők tartalmaznak minden különálló tömítést, ami szükséges a szűrő cseréjéhez.
  6. Szintén szorosnak, repedés- és horpadásmentesnek kell lennie annak a résznek, ahol a patronszűrő zárófedele és a szűrősapka találkozik.
  7. Sok szűrőgyártó ott követi el a hibát, hogy nem figyel a csomagolásra. Pedig a szűrő zárócsomagolásának tisztán és sérülésmentesen kell tartania a terméket annak felhasználásáig.
  8. Egy gyors teszt: a patronos motorolaj, üzemanyag vagy hidraulika szűrőt rázzuk meg. Ha zörög, akkor jó eséllyel hibás a biztonsági szelep. Azonban van egy kivétel: az olyan hűtőfolyadék szűrők, amelyek tartalmaznak kiegészítő hűtőfolyadék adalékot (SCA) zörögni fognak. Ez azért van, mert a szűrő belsejében kémiai pelletek/golyók találhatók.
  9. További jellemzője a prémiumkategóriás szűrőknek, ha az eredeti (OE) szűrő tartalmaz egy biztonsági szelepet vagy visszafolyásgátló szelepet, akkor az utángyártott szűrőnek is tartalmaznia kell ezeket.
  10. És még valami: az utángyártott biztonsági szelepnek mindig ugyanazon a nyomáskülönbségen kell nyitnia, mint az eredeti (OE) szelepnek.

A Baldwin szűrők nem csak a fenti 10 pontnak felelnek meg, de az ipari szabványoknak is. Illetve olyan magas minőségellenőrzésen esnek át, hogy szinte 100%-osan kizárják az anyaghibák, az anyagminőségi problémák lehetőségét. Ez pedig jó hír Önnek, jó hír a járműveinek.