A világhírű szűrő, amely a víz 100%-át eltávolítja a dízel üzemanyagokból

Amit mindenki tud: a víz, valamint a szilárd szennyeződések eltávolítják a gázolaj síkosító bevonatát, és ez nem jó egyetlen gépjárműnek sem. Amire a szakemberek sokáig keresték a választ: Hogyan érjük el, hogy ne kerüljön víz a nagy precizitású befecskendező alkatrészekbe. És ami a problémára jelenleg a világon az egyik, ha nem a leglegjobb megoldást nyújtja: a Baldwin DAHL dízel üzemanyag szűrői. Ez a rövid cikk pedig éppen róluk szól… Olvasási idő: 2 perc

Mikor kell feltétlen a DAHL szűrőkhöz nyúlni?

Olyan esetekben feltétlen, mikor a szennyeződés víz tartalma jelentős.

Miben más a DAHL, mint a többi szűrő?

A szűrők nagy részét úgy tervezték, hogy a szennyeződést távolítsák el a dízel üzemanyagokból. Azonban a víztelenítésre nem alkalmasak. Ellenben a DAHL szűrőkkel, amelyek a szennyeződések mellett a víz gyakorlatilag 100%-ától is megszabadítják a befecskendező alkatrészeket.

Hogy dolgozik a DAHL szűrő a gépjárművében?

  1. Első lépésként a rendszer kiszűri a vizet, a szennyeződéseket az üzemanyagból, mielőtt azok elérnék az üzemanyag-szivattyút és a befecskendezőket.
  2. Ez remek hír, hisz, ha a szennyeződés az üzemanyagban marad, akkor az üzemanyag-befecskendező rendszer rendkívül gyorsan meghibásodik.
  3. A DAHL szűrője azonban ezt megakadályozza, és a folyékony, valamint a szilárd szennyező anyagok nagy részét kiszűri a szabadalmaztatott nyomáscsökkentő tölcsér segítségével.
  4. A vizet és a szennyeződéseket pedig egy gyűjtő edénybe gyűjti a rendszer, mielőtt azok elérnék a szűrőelemet.

Mit tud még a DAHL szűrő?

Az előbb említett gyűjtőedény (amely egyébként átlátszó falú, de alumínium kivitelben is rendelhető) vízkapacitása 710 ml, így folytonos lecsapolásra nincs szükség.

És van még egy titka a DAHL szűrőknek

A HydroShield™ szűrőanyag használta a szűrőelemekben. Ez még inkább kitolja a szűrőelemek élettartamát, amely így eléri akár a 64 000 km-t is.

A HydroShield™ szűrőanyagról még tudnia kell valamit…

A DAHL szűrők különböző HydroShield szűrőanyaggal vásárolhatók meg. Ennek oka, hogy speciálisan a járművek igényeire, vezetési szokásaira tudjunk szűrőanyagot adni.

És ez még mindig nem minden…

A DAHL rendszer tartalmaz egy visszafolyást gátló szelepet is. Ez akkor jön jól, mikor leállítjuk a gépjárművet. Ilyenkor a szelep munkához lát, és meggátolja az üzemanyag visszafolyását a tartályba.

A szűrő tetején találunk egy apró csatlakozót, amellyel könnyedén megoldhatjuk az üzemanyag rendszer teljes légtelenítését.

Hol van a helye a DAHL szűrőknek a gépjárművön?

A rendszert az üzemanyag-szivattyú elé bárhova telepíthetjük. Ráadásul a DAHL egysége helyettesíti az összes többi előszűrőt és víz szétválasztót.

A DAHL szűrők még az amerikai parti őrség követelményeinek is megfelelnek tengeri alkalmazások tekintetében.

De emellett eleget tesznek az U.L. vizsgálatnak, beleértve tűzállóság, rezgés fáradtság, IMPACT és hősokk teszteket is.