Honnan tudhatjuk, melyik az elérhető legjobb fékbetét?

Ahogy a gyerekeknél, úgy a fékbetéteknél is legszívesebben a sajátunkra mondjuk azt, hogy a legjobb, a legtökéletesebb. Nincs gyártó, amely ne hozott volna le az elmúlt hónapokban olyan statisztikai adatokat, méréseket, diagrammokat, amelyek azt bizonyítják, hogy az ő fékbetétjük a No.1. Ezek után megtalálni a valóban legjobb betéteket, nem tűnik könnyű feladatnak. Mi most segítünk a választásban.

Ne a legjobb fékbetétet keressük

Hanem azt, amelyik leginkább passzol járműveinkhez, azok igénybevételéhez. Egy egyszerű példával szemléltetve: megvásárolhatjuk mi a világ legjobb minőségű nyári gumijait, az alaszkai télben valószínűleg egy közepes gyártó közepes téli abroncsai is hatékonyabbak lesznek náluk. Ezért vásárlás előtt mérjük fel az igényeinket, majd azokat egyeztessük a piacon található fékalkatrészekkel.

Ne a gyártóknak higgyünk, hanem a vevőknek

Érdemes kérdezősködni, szakmai fórumokat felkeresni, és megtudni, mely fékbetétekkel elégedettek, melyekkel nem a felhasználók. Ez a módszer remek előszűrő lehet választás előtt. Azonban arra figyeljünk, hogy a véleményeket független forrásból szerezzük be, és ne az adott gyártóhoz tartozó oldalakról. Érdemes külföldi véleményeket is megismerni, ha biztosra akarunk menni.

A kiváló minőségű fékbetétnek van ismérve

Ahogy minden iparágnak megvannak a csúcskategóriás modelljei, ez a fékalkatrészeknél sincs másként. A prémium fékbetétekben pedig általában van valami közös: ugyanolyan, vagy hasonló eljárással készülnek.

Az eredeti fékbetétek gyártása az utóbbi években az úgynevezett pozitív préselő szerszámos technológiával történik. Az így előállított fékbetétek alacsony fémtartalmú (low metallic) és egyre több kerámia bázisú (ceramic) súrlódó keverék alapanyagából készülnek.

A prémium fékbetétek gyártóinak jármű kategóriánként, sőt jármű típusonként más- más anyagminőségű terméke is elérhető.

A csomagolás sokat elárul

A fékbetéteken vagy a csomagolásukon látható jelzés a járműtípusra, a beépítési helyére (busz, kamion, pótkocsi, személykocsi, SUV, stb.), anyagösszetételre utal.

Kerülni kell azokat a fékbetéteket, illetve márkákat, amelyeknél a következő feltételek közül egy vagy több fennáll:

  • A fékbetétnek nincs E jóváhagyási jele (engedélyszáma), vagy minden típuson ugyanaz az E jel található.
  • A fékbetéten nincs feltüntetve a beépítési helyre utaló azonosító (gyári szám, VWA xxxxx szám).
  • A fékbetéten nem található anyagminőségre utaló azonosító betűcsoport vagy szám.
  • Ha a fékbetét beépítéséhez szükséges rögzítő elemeket nem tartalmazza a csomagolás.
  • Ha a csomágoláson „metallic” anyagminőségre utaló jel van – ezek már nem a kor igényeinek megfelelő, még múlt századi fékbetétek.
  • A „semi metallic” feliratú fékbetétek már magasabb minőséget képviselnek, azonban még messze nem a legmodernebb alapanyagokból, eljárással készültek
    A „ceramic” bázisú alapanyagból készült  fékbetétek a legújabb fejlesztésű, legfejlettebb termékek jelenleg a piacon.
  • Ha a fékbetétnek nincs válaszható anyagminősége.

A Hungarofék kizárólag prémiumkategóriás fékbetéteket forgalmaz

Nem véletlenül írtuk ezt a cikket. Egy ilyen, vagy ehhez hasonló írás csak olyan gyártók oldalán jelenik meg, amelyeknek fékbetétei megfelelnek a legmagasabb minőségi igényeknek is.

A Hungarofék Kft. által forgalmazott TEXTAR, BERAL, FERODO, JURID, CVAB, BREMSKERL fékbetétek jelentős OE gyártási tapasztalattal rendelkező gyárakban készülnek, és teljesítik a legmagasabb követelményeket.

Fontos, hogy a fékbetét gyártója, forgalmazója meg tudja mondani, hogy melyik járműre milyen azonosító számú és milyen anyagminőségű fékbetét a legmegfelelőbb. Sőt, képes legyen csúcsminőségű féktárcsákat, fékdobokat is ajánlani a fékbetétekhez.

A Hungarofék összes szakembere ezeket a kérdéseket azonnal meg tudja válaszolni. Ha partnereink kérik, akkor pedig beépítési tanácsokkal is ellátjuk őket, valamint a hozzájuk legközelebb eső megbízható szervizekről is átküldünk egy listát.